Khamis, 3 Mac 2011

Peraduan Susun Gambar 'Sliding Puzzle' dan Peraduan

    Aku dah buat survey dalam beberapa blog daripada blogger-blogger terkenal dan otai, dan aku dapati kebanyakan blogger mengadakan contest untuk menambah bilangan follower @ pengikut dan pembaca setia dalam blog dorang. Setelah berfikir panjang dan menghitung congak kan aku punyer budget, maka dengan ini aku dengan sukacitanya ingin mengadakan contest ni. Don't worry, aku takkan tipu punyer dan hadiah akan aku kirimkan bila sampai waktunya iaitu 3-7 hari selepas selepas pengumuman pemenang.


    Aku fikir nak buat 2 kategori la..
1. Peraduan Susun Gambar (Sliding Puzzle)
2. Peraduan Follower Paling Setia (klik tajuk entry kat topic tu) Dibatalkan


*Peraduan Susun Gambar (Sliding Puzzle)


Untuk menyertai peraduan ni korang kena ikut step-step kat bawah nie..


1. Follow blog ini - Sudah tentulah korang perlu jadi follower blog aku yang kategori mix story and bahasa lambuk @ campur @ kucar-kacir ni.


2. Susun gambar kat bawah hingga selesai, cara nak susun cuma perlu klik mana-mana potongan gambar yang bersebelahan dengan tempat kosong tak perlu heret tetikus (boleh main sebanyak mana korang nak).


3. Selepas selesai menyusun gambar klik View Your Certyficate, anda akan dibawa ke satu laman web yang memberitahu jumlah mata, pergerakan dan juga masa permainan. Disana juga anda akan nampak Share my certificate, klik Share link kemudian pilih email. Isi borang yang terpapar tu macam kat bawah ni..

To: myperaduan@gmail.com (email untuk peraduan ni,yang dalam kurungan ni tak payah la korang taip juga yer)
From: Alamat email anda
Message: Skor

Kemudian klik butang Send.



Nak tahu kenapa perlu buat step 3 ni? Coz aku takkan tahu berapa skor dan masa yang korang ambil dalam permainan ni kalau korang tak send skor tu kat email aku. So... kalau banyak mana korang main game ni pun takde maknanya kalau step 3 ni diabaikan. Jadi pastikan korang buat semua step yer..




4. Buat satu entry/tulis tentang contest ni dalam blog anda, ringkas pun boleh asal padat. 


5. Copy html code banner peraduan kat bawah dan masukkan kedalam blog korang kemudian tagkan sekurang-kurangnye 5 friend korang. Lagi banyak lagi bagus.


html code banner




Tak susah pun step-step ni...

Syarat peraduan
*Anda kena ada email google, kalau belum ada sila daftar disini.(Email ni penting untuk jadi follower)
*Anda kena ada blog sendiri, lama atau baru tak kisah yang penting ada.
*Game ni anda boleh main banyak kali yang penting step 3 tu kena buat selepas dapat skor.
*Pemenang akan dipilih berdasarkan masa yang diambil untuk selesikan game tu. Siapa yang paling cepat selesaikan game tu dialah yang menang. Sekiranya terdapat masa permainan yang sama antara peserta jumlah pergerakan/move akan diambil kira.
*Pemenang akan diumumkan melalui blog ini dan akan diinform melalui email pemenang tersebut juga.
*Pemenang yang dipilih perlu beri respon dalam masa 7 hari,kalau takde respon dalam masa tu pemenang lain akan dipilih semula.
*Tarikh tutup 31 Mei 2011  01 Mei 2011



Play now!.. Main lah banyak mana korang nak..



1st winner dapat RM50
2nd winner dapat RM30
3rd winner dapat RM 20


Saguhati top up RM5 x 5 orang..


Itu je lah yang dapat aku budgetkan untuk contest ni, kalau nak lebih tunggu tahun depan la yek..

13 ulasan:

Amira Anorah berkata...

done..dah main dan hantar..hantar 2 kali bole ke???

Anne Orvile berkata...

boleh.. banyak kali pun boleh gak.. smpai puas hati ngan masa game yang paling singkat.

Shaza Najwa berkata...

dah isi borang dah tp ble nak continue dia tulis "Some items were not correctly completed. Please review the form and correct any items highlighted in red."Dia suruh btlkn "* Blog/web url".X fhm la.Nak kne tulis pew dkt situ?

Anne Orvile berkata...

Awak kena letak blog url awak kat situ contoh: www.namaanda.blogspot.com atau www.namaweb.com

cik juja mafia berkata...

sama la cam Shaza tuh xle submit~

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI berkata...

dh submit borang.. :)

Anne Orvile berkata...

Minta maaf eh semua, mmg form tu ada problem sikit tapi dah update dan dah boleh submit..

Shaza Najwa berkata...

ok dah submit dah...

cokelathati berkata...

joined! :)
hehehe

http://cokelathati.blogspot.com/2011/03/peraduan-susun-silang-puzzle.html

x'emriust berkata...

dah send!

anyway td ade typing error sbb tertulis emel yahoo. ni my goggle emel : nadiemir@gmail.com

from : Blogberry Emry

x'emriust berkata...

my url blog pun ade typing error..hehe ni yang betul : Blogberry Emry

Azueriena Norash berkata...

singgah main puzzle

avantgarde14 berkata...

dah join... http://avantgarde14.blogspot.com/2011/03/peraduan-susun-gambar-sliding-puzzle.html

Catat Ulasan

Apa komen anda?

Jangan tengok je, komen la sikit...

Template by:

Free Blog Templates