Selasa, 15 Mac 2011

Artis Dari Malaysia Terlibat Bencana Tsunami di Jepun!

Terkejut tak dengan tajuk post ni?
Sebenarnya bukan apa-apa pun just nak buat kecoh sikit.. hehe..
Tapi memang benar ye.. Ada seorang artis dari Malaysia yang mencipta nama di Jepun sebagai penyanyi terlibat dalam gempa bumi di Shibuya, Chosu. Nasib baik tsunami tak sampai ke situ.
Beliau ialah Muhammad Aizuddin Anwar berusia 28 tahun dan lebih dikenali disana sebagai Aizdean. Sebenarnya dia sedang menaiki transit menuju ke Shinigawa atas urusan kerja. Sempat juga dia menghubungi keluarga selepas terselamat dari gempa bumi tersebut sebelum talian terputus secara automatik. Selepas selesai urusannya dia kemudiannya tidak dapat pulang ke rumahnya kerana perkhidmatan awam lumpuh. Terpaksalah dia bermalam di lobi hotel bersama ratusan lagi mereka yang terkandas.
    Aizdean yang fasih berbahasa Jepun, membolosi pasaran muzik Jepun apabila syarikat rakaman disana, Hudson Music Entertainment berminat menerbitkan album sulungnya selepas dua singlenya, I Need You Baby dan Don't Go Away mendapat sambutan hangat di negara itu.

Preview song of Aizdean

3 ulasan:

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI berkata...

terkejut jer..
mmg buat cuak laa...
terkejut jugak biler bace tajuk tu..ingt tol2...

Anne Orvile berkata...

Sory..hehe..

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI berkata...

huhu..xpe2..

Catat Ulasan

Apa komen anda?

Jangan tengok je, komen la sikit...

Template by:

Free Blog Templates