Ahad, 5 Februari 2012

3 Langkah Mudah Dapatkan Baucer BR1M Tanpa Menunggu Surat Pemberitahuan


    Ramai yang terpedaya dengan tajuk-tajuk entri blogers yang menyelitkan perkataan 'Semakan Online BR1M'. Mereka ini sebenarnya cuma nak cari trafik untuk blog mereka saja tanpa memikirkan perasaan pelawat yang melawat blog mereka. Sudahnya, pelawat merasa kecewa dan tertipu dan selepas itu pasti berfikir bahawa bloger yang buat entri tu penipu. Apabila sudah berasa begitu, pasti ada yang 'blacklist' kan blog tersebut dan tak ingin berkunjung ke sana lagi.

    Untuk pengetahuan anda, tidak ada cara menyemak keputusan permohonan secara online. Cara paling cepat nak tahu status permohonan ialah dengan menghubungi talian hotline yang disediakan. Namun mereka hanya akan memberitahu sama ada permohonan anda lulus atau gagal saja. Sekiranya anda isteri atau anak si pemohon, anda juga boleh bertanya status permohonan suami atau ayah anda disana.

    Ada tiga langkah mudah saya nak kongsi dengan anda kalau nak cepat dapat/ambil baucar RM500 BR1M tu...

3 Langkah Mudah Dapatkan Baucer RM500 BR1M (untuk yang telah menghantar borang BR1M)

1) Pergi ke kaunter LHDN terdekat (kaunter khas BR1M) atau tempat dimana anda menghantar borang hari tu dan tanya tentang status permohonan anda jangan lupa membawa resit kecil yang diberikan semasa anda menghantar borang BR1M, minta sekali alamat penyerahan baucer dan nombor telefon pejabat serahan tersebut.

2) Hubungi pejabat serahan yang diberikan oleh kerani LHDN tadi dan tanya sama ada baucer untuk penama ini (berikan nama pemohon dan nombor kad pengenalan). Mereka akan memberitahu sama ada baucer anda sudah sampai atau belum.

3) Melangkahlah dengan bergaya ke pejabat tersebut untuk mengambil baucer anda sekiranya baucer anda sudah sampai ke pejabat pihak serahan. Hehehe..

    Serius... Tak perlu tunggu surat, tak perlu nak susah hati surat sampai ke tak, Tak perlu tertipu dengan entri-entri semakan online tu. Pergilah terus ke pejabat LHDN dan tanya mereka. Sudah ramai jiran yang ikut langkah-langkah ni dan sudah ramai juga yang berjaya mendapat baucer mereka tanpa perlu menunggu surat pemberitahuan keputusan permohonan mereka lagi.

    Anda cubalah... Dan semoga berjaya...

0 ulasan:

Catat Ulasan

Apa komen anda?

Jangan tengok je, komen la sikit...

Template by:

Free Blog Templates