Ahad, 25 Disember 2011

Bilakah Waktu Wanita Kelihatan Dimata Lelaki?Wanita tidak perlu berusaha lebih untuk kelihatan seksi dimata lelaki. Dengan seulas senyum dan pandangan mata pun sudah cukup menggetarkan hati lelaki. Jadi lupakan seketika pakaian yang seksi. Untuk menentukan bilakah wanita kelihatan seksi dimata lelaki, pakar telah membuat kajian dan mendapati 5 perkara berikut membuat anda kelihatan seksi.

1. Saat tersenyum dan saling memandang
Menurut kajian di US, saat anda tersenyum sambil memandang mata seorang lelaki adalah dua kali lebih menarik daripada anda memandangnya tanpa senyuman. Pandangan mata penuh erti yang anda sampaikan juga menjadi penyampai yang agak berkesan.


2. Saat menggunakan bahasa tubuh
Menurut kajian yang dilakukan oleh pakar psikolgi Monica Moore, Ph.D. dari Webster University pada tahun 1985, anda boleh menjadi penggoda yang hebat dengan menggunakan bahasa tubuh (Body language). Misalnya membasahkan bibir atau memutarkan rambut.

3. Saat anda tidak terlalu diet
Lupakan obsesi untuk memiliki tubuh badan yang cantik ala model kerana ternyata lelaki tidak menyukainya. Kajian di University Texas menunjukkan lelaki lebih suka memilih wanita bertubuh sederhana, tidak gemuk dan tidak kurus.

4. Saat anda sedang subur
Saat anda sedang masa berada di masa subur iaitu saat sel telur keluar (ovulasi), anda akan kelihatan amat seksi di mata lelaki. Bilakah saat tersebut? Biasanya pada pertengahan kitaran haid, sekitar hari ke 11-16 dikira dari tarikh hari pertama haid. Mengapa sel telur boleh mempengaruhi penilaian lelaki? Kajian menunjukkan kadar ekstrogen yang naik sebelum ovulasi menjadikan kulit terlihat lebih kenyal dan berseri.

5. Saat anda adalah wanita yang dia cintai
Semakin lelaki mencintai anda, semakin seksi anda pada pandangan matanya. Kajian menunjukkan, semaki kita kenal, suka dan menghargai seseorang maka semakin menariklah dia secara fizikal.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Apa komen anda?

Jangan tengok je, komen la sikit...

Template by:

Free Blog Templates